31 Ocak 2012 Salı

120 dolara sahte diploma

120 dolara sahte diploma 
Bazı uyanık girişimciler internet üzerinden üniversite diploması veriyor. Parayı veren gençler sahte diplomayı birkaç gün içinde alıyor. Bu yolla profesör olmak bile mümkün.

Artık diploma sahibi olmak değil, diplomanızı hangi üniversitenin hangi bölümünden alacağınıza karar vermek zor! Çünkü bazı "üniversiteler" uygun fiyatla hayalini kurduğunuz diplomayı adresinize postalıyor. Hazırladıkları diplomayı beş günde adresinize ulaştıran "sahte eğitimcilerin" sizden tek bekledikleri kredi kartı numaranız. Yeni Aktüel Dergisi son sayısında sahte diploma dağıtan sitelere geniş yer ayırdı. Sahte diplomaya sahip olma sürecini anlamak için Instantdegrees adlı firmayla temasa geçildi. Firmanın sunduğu hizmetler beşe ayrılıyor. Bunlardan ilki ön lisans diploması paketi. Pakette bir adet ön lisans diploması, mezun olunan üniversitenin profesörlerinden bir adet referans mektubu ve son olarak da okulun tanıtım broşürü bulunmakta. Bu üç kağıt parçasının maliyeti 120 Amerikan Doları. İkinci paket neredeyse ilk paketin aynısı. Aralarındaki tek fark ön lisans diploması yerine ikinci pakette bir adet lisans diploması bulunuyor. Bu da paketin maliyetini 10 dolar daha ekliyor ve size 130 dolara mal oluyor. Üçüncü paket, yüksek lisans paketi. 155 dolarlık pakette bir adet yüksek lisans diploması, bir adet referans mektubu ve bir adet okul tanıtım broşürü bulunuyor. Dördüncü pakette ödediğiniz 180 dolar karşılığında bu listeye bir de doktora diploması ekleniyor. Ürünler arasında sonuncu ve en pahalı olanı aynı zamanda en prestijli olan profesörlük sertifikası.

PROFESÖRLÜK DE MÜMKÜN 
Adınızın önüne Prof. kısaltmasını ekleyen bu paketin fiyatı sadece 210 dolar. İstediğiniz pakete karar verdikten sonraki aşamada seçtiğiniz diploma türü için listeden bir fakülte vebölüm seçmeniz gerekiyor. Firma sahipleri her şeyi düşünmüş! Diplomanızın inandırıcı olması için ön lisans ve lisans paketleri için en az 21, yüksek lisans için 23, doktora ve profesörlük için en az 25 yaşını doldurmuş olmanız tavsiye ediliyor. Sonraki aşama malum! İnternette bulacağınız birçok firmanın aksine Instantdegrees size mezun olacağınız üniversite hakkında bilgi vermiyor. Yani ödediğiniz para firma tarafından alınıncaya kadar güvenlik nedeniyle hangi üniversiteden mezun olacağınızı bilemiyorsunuz. Bu firmanın çalışanlarından Alexander Cunningham, "Hangi üniversiteden mezun olacağınızı mezun olmadan bilmekle ödeme alındıktan sonra öğrenmek arasında fark yok" diyor. Örnek bir diploma görmek istediğinizde de geri çevriliyor. Cunningham birçok farklı üniversiteyle çalıştıklarını ve bu yüzden tek bir çeşit diplomalarının olmadığını söylüyor. Bu durum da gösteriyor ki firmanın size araştırma yaptığımız süreçte karşılaştığımız Marlborough University (Marlboro şeklinde okunuyor), Our Lady of Britney Spears University (Leydimiz Britney Spears'ın Üniversitesi) gibi traji komik üniversitelerden birinden mezun olduğunuzu söylemesi olası. Bir üniversitenin sahte olması onun gerekli akreditasyona sahip olmaması demek. Her ülkenin eğitim bakanlığının web sayfasında akreditasyonu olan üniversitelerin listesi bulunuyor. Başvuracağınız üniversitenin gerçek bir üniversite olup olmadığını buraya bakarak anlayabilirsiniz. Kitap kapağı bile açmadan nasıl diploma alınır? Herhangi bir arama motoruna sahte diploma anlamına gelen "fake diploma", "diploma mills" veya "fake degree" ibarelerinden birine girin. Karşınıza çıkacak bir milyonun üzerindeki sonuçtan herhangi birine tıkladıktan sonrası boşluk doldurmadan ibaret.


Sahte üniversite özellikleri

Genellikle "Cambridge State University" örneğinde olduğu gibi ünlü üniversitelerin isimlerine yakın adları var.
Organizasyon ya sıkça adres değiştirir ya da mevcut adresi sahtedir.
Gönderilen diplomada gramer hatalarına rastlanır.
Çok genel kabul kriterleri vardır ya da herkese açık olduklarını söylerler.
Diplomalar normalden çok kısa bir süre içinde elde edilir.
Birden fazla bölüme kayıt yaptıran öğrenciye indirim yapma taahhüdü verilir.
Ya resmi bir web sayfaları yoktur ya da sahip oldukları sayfa "com" veya "org" uzantısıyla biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder